بلاگ

راه های افزایش اعتماد به نفس – سه تکنیکی که میتونین همین امروز انجامشون بدین

راه های افزایش اعتماد به نفس - دختر با اعتماد به نفس

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که تو ایمیل ها و پیام‌ها ازم پرسیده میشه اینه که راه های افزایش اعتماد به نفس چیا هستن و کلا چطور میشه اعتماد به نفس رو بیشتر کرد.
خب، امروز میخوام سه تا از راه های افزایش اعتماد به نفس رو یادتون بدم که میتونین از همین امروز استفاده کنین و اعتماد به نفستون رو خیلی خیلی بیشتر از الان بکنین.

راه های افزایش اعتماد به نفس - پسر قوی
راه های افزایش اعتماد به نفس

 

۱- یه قدم کوچیک بردارین تا از دایره‌ی راحیتیتون خارج بشین.

یه جمله‌ای هست که میگه:

شما قدرت، شجاعت، و اعتماد به نفس رو از رویارویی مستقیم با ترس بدست میارین. اونوقت قادر خواهید بود که به خودتون بگین من این وحشت رو تجربه کردم. میتونم با بقیه چیزا هم کنار بیام. شما باید کارهایی رو بکنین که فکر میکنین نمیتونین.

نکته مهم خارج شدن از دایره راحتی اینه که لازم نیست کل راه رو یه جای طی کنین. اگه بخواین یه قدم بزرگ بردارین، انقدر میشینین تجزیه و تحلیلش میکنین که عملا هیچ کاری نمیکنین!

در عوض، به این فکر کنین که چطور میتونین با قدم های کوچیک به سمت چیزی که میخواین حرکت کنین. به چیزای خیلی کوچیک فکر کنین!

یه تکنیک – که برای خودم هم مفید بوده – اینه که اگه دوست ندارین با کسی حرف بزنین، ورزش کنین، یا کارتون رو انجام بدین، اگه حس و حالشو ندارین، به خودتون بگین:

فقط یه امروزو …. (کاری که میخواین بکنین) رو انجام میدم!

فقط یه امروز این کارو میکنین. دیگه به فکر فردا و بقیه روزا نباشین.

شاید فردا یه کار دیگه بخواین انجام بدین شایدم نه.

اگه متعهد بشین که کارای کوچیک رو انجام بدین، انگیزه‌ی لازم برای اجرای کارهاتون رو هم بدست خواهید آورد.

اونوقت، در دراز مدت، میتونین قدم های بزرگتری رو هم بردارین. از شکست ها و موفقیت‌هاتون درس میگیرین. ( و اینو میفهمین که اگه شکست خوردین نمیمیرین!)

با انجام دادن این روال، اعتماد به نفستون رو مثل یه عضله تقویت میکنین.

 

۲- عادت هایی ایجاد کنین که فشار و استرس رو تو زندگیتون کمتر کنه.

اگه بذارین که استرس و فشار تو زندگیتون زیاد بشن، شما ضعیفتر میشین و رفتاراتونم بیشتر هیجانی خواهد بود تا منطقی و حساب شده. علاوه بر این افکار منفی بیشتر تو ذهنتون جون میگیرن تا چیزای سازنده.

و بنابراین اعتماد به نفس و توانایی انجام دادن کارایی که میخواین در شما میاد پایین.

با ایجاد چندتا تکنیک هوشمندانه میتونین فشار و استرس رو تو زندگی کاهش بدین و انرژی جسمی و روانیتون رو بالا ببرین.

این روش‌های رفع استرس رو تو زندگی امتحان کنین و ببینین کدومش براتون بیشتر جواب میده، همونو انتخاب کنین و هر روز انجامش بدین:

  • فقط نفس بکش. وقتی دچار استرس میشین، تو گذشته یا آینده یا کلا تو یه مشکلی غرق میشین، با شکم نفس بکشین و دو دقیقه تمرکز کنین روی تنفستون. این کار ذهن و بدنتون رو آروم میکنه میتونین حساب شده فکر کنین و یه راه حلی پیدا کنین.
  • محدودیت های مشخصی برای روز و هفته تون مشخص کنین. مثلا میتونین ساعت ۷ عصر به بعد دیگه کار رو تعطیل کنین و به کارای دیگه تون برسین. آخر هفته کلا اینترنت رو قطع کنین. بیشتر از ۱۵ دقیقه اخبار رو چک نکنین. و یه سری محدودیت های هوشمندانه‌ی دیگه که استرستون رو کاهش بدن.
  • به خودتون گوش بدین. وقتی آشفته‌این، احساس تحلیل انرژی دارین، و حس میکنین مغزتون داره از کار میوفته، خودتون رو تو فشار نذارین. چند دقیقه وقت بذارین و فقط با خودتون باشین. فقط با خودتون! یعنی نه گوشی، نه موزیک، نه سیگار، نه هیچ چیز دیگه ای! خودت و خودت. خدایی تو این چند سال زندگیتون چقدر به خودتون گوش دادین؟!
    خودتونو از روتین زندگی بندازین بیرون. روتین قاتل خلاقیت و زندگیه. یه کتاب بخونین، بزنین تو دل طبیعت. یه کاری بکنین که میدونین آرومتون میکنه.
  • از تکنولوژی استفاده کن. پژوهشهای زیادی این اواخر نشون دادن که هر فرکانس صوتی روی نواحی مختلف مغز ما اثر میذاره. علاوه بر این، دانشمندا متوجه شدن که ما تمام صداهایی که در آستانه‌ی شنواییمون هستن رو میشنویم. وقتی تو شهر هستین، تمام صداهای ریز و درشت رو میشنوین. برای اینکه دیوونه نشین، مغزتون اینارو فیلتر میکنه. صداهای ضعیفتر رو تحلیل نمیکنه (اما میشنوه و بخشی از مغرتون رو اشغال میکنن) و فقط صداهایی که بلندترن یا بهشون توجه دارین رو تحلیل میکنه.
    برای همینه که وقتی تو یه خیابون شلوغ با دوستتون حرف میزنین میتونین صدای دوستتون رو بشنوین. چون بهش توجه دارین.
    زندگی شهری بخاطر شلوغیای خیلی زیادی که داره، تو افراد فرسودگی روانی بوجود میاره. (علاوه بر شنوایی موضوع بینایی هم هست که تو این مقاله در موردش نمی‌نویسم).
    یکی از کارای ارزشمندی که دانشمندای حیطه‌ی سایکوآکوستیک انجام دادن، اینه که فرکانس‌های صوتی‌ای ایجاد کردن که میتونه روی بخش های خاصی از مغز تاثیر بذاره و تحریکشون کنه. بخش آرامش، بخش ترس، بخش خواب و بیداری و انرژی دادن (تحریک سروتونین) و … اگه میخواین بدونین صداها چقدر روتون تاثیر میذارن، یه فیلم اکشن یا ترسناک رو بدون صدا تماشا کنین!

 

راه های افزایش اعتماد به نفس - تجسم خلاق
تجسم کردن

۳- قبل از انجام دادنش، تو ذهنت تصورش کن.

اغلب ما قبل از اینکه یه قرار ملاقاتی، سخنرانی‌ای، مسابقه ای چیزی داشته باشیم اونو تو ذهنمون بارها مجسم میکنیم. اما احتمالات منفی رو! که اوضاع چطور خراب میشه، چطور همه چی بهم میریزه، چطور یکی از ناکجا آباد پیداش میشه و همه چیو خراب میکنه و سناریوهای خیلی زیاد دیگه … (مدل شما چیه!؟)

این نوع تجسم، نابود کننده‌ی اعتماد به نفسه!

به جاش بیاین از این روش‌ها استفاده کنیم:

 

از تجسم مثبت استفاده کن.

یکی از سریعترین راه های افزایش اعتماد به نفس تو موقعیت های اورژانسی اینه که چشاتون رو ببندین و تجسم کنین که اوضاع چقدر خوب و عالی پیش میره. تو این تکنیک از مثبت اندیشی افراطی استفاده کنین. یعنی بهترین حالتی که میتونه براتون پیش بیاد رو تجسم کنین. و در طول سناریویی که میسازین خودتون رو کاملا با اعتماد به نفس و محکم ببینین.

 

از تجسم بیخیالی استفاده کن.

راه دیگه‌ی تجسم کردن برای افزایش اعتماد به نفس روشی که من بهش میگم تجسم بیخیالی. وقتی از این روش استفاده میکنم، اینطور تجسم میکنم که نتیجه‌ی ملاقات یا سخنرانی یا چیزای دیگه هرچی که باشه تاثیر زیادی رو زندگیم نمیذاره!

تو ذهنتون تجسم کنین که این هم یکی از چیزای معمولیه که تو زندگی انجامش میدین. خودتونو ریلکس و آروم ببینین و ببینین که دارین یه کار معمولی رو انجام میدین.

شاید این تکنیک به اندازه تکنیک تجسم قبلی براتون مهم جلوه نکنه، اما تو بعضی از شرایط ها یکی از بهترین راه های افزایش اعتماد به نفس همینه! دلیلش هم اینه که استرس و نگرانیتونو کم میکنه و ذهن و جسمتونو ریلکس میکنه.

 

رفقا راه های افزایش اعتماد به نفس چیزای پیچیده و عجیب و غریب نیستن.

تجربه خودم و خیلیای دیگه بهم نشون داده که همین روش‌هایی که گفتم اغلب اوقات تنها چیزایین که برای افزایش اعتماد به نفس بهشون نیاز دارین!

خیلی وقتا تو خیلی از شرایط افزایش دادن اعتماد به نفس این نیست که یه کار خفنی انجام بدین و همه تحسینتون کنن.

بلکه خیلی وقتا نکته‌ی پشت پرده اینه که استرس و نگرانیتونو انقدری کاهش بدین تا بتونین متمرکز بشین و با خونواده و دوستاتون به طرز آروم و خلاقانه‌ای رفتار کنین. بازخوردهای درونی و بیرونی حاصل از این تغییر در رفتارتون چیزیه که مستقیما روی افزایش اعتماد به نفستون تاثیر میذاره!

اشتراک گذاری:

5 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا ایمیلتون رو وارد کنید
دانلود فایل