بلاگ

چطور عادت های جدید بسازیم؟ از جیمز کلیر

چطور عادت های جدید بسازیم

در سال ۲۰۰۷ ، محققین دانشگاه آکسفورد تصمیم گرفتند نگاه دقیق‌تری به مغز نوزادانی که تازه متولد می‌شوند بیاندازند . آنچه آنها بدان پی بردند حیرت آور بود.

پس از مقایسه­ی مغز نوزادان تازه متولد شده با انسانهای بالغ معمولی، محققان به این نتیجه رسیدند که سلول‌های عصبی موجود در مغز یک انسان بالغ ۴۱ درصد کمتر از یک نوزاد تازه متولد شده است!

در ابتدا، این کشف مهم در نظر گرفته نمی‌شد. اگر نوزاد تازه متولد شده سلول­های عصبی بیشتری دارد پس چرا افراد بالغ باهوش­تر و ماهر­تر هستند؟

اجازه بدهید توضیح دهیم که از چه چیزی صحبت می­کنم، چرا این موضوع اهمیت دارد، و این چه ارتباطی به ساختن عادت­های جدید و افزایش مهارت ذهنی و فیزیکی دارد.

تأثیر قطع اتصال بین دو عصب

پدیده­ای وجود دارد که ما آن را قطع ارتباط بین دوعصب می­نامیم. سیناپس­ها اتصالات بین دو عصب در مغز شماست. نظریه­ی اصلی بر این مبنا است که مغز شما ارتباط بین عصب­هایی که کارایی ندارند را قطع می­کند و ارتباطاتی را بوجود می­آورد که بارها کاربرد داشته­اند. برای مثال، اگر شما به مدت ۱۰ سال پیانو می­نواختید، پس مغز شما آن عصب­های موزیکال شما را قوی­تر کرده است. هرچه بیشتر به نوازندگی ادامه دهید آن عصب­ها قوی­تر می­شوند. نه تنها این موضوع، بلکه با هر بار تمرین پیانو اتصال بین عصب­ها سریع­تر و موثرتر می­شوند . همانطور که مغز شما اتصالات قوی­تر و سریع­تری بین عصب ها ایجاد می­کند، شما نیز می­توانید مهارت­های خودتان را راحت تر و ماهرانه­تر به نمایش بگذارید. این یک تغییر بیولوژیکی است که باعث افزایش مهارت می­شود.

در ضمن، کسی که هرگز پیانو نزده باشد آن اتصالات در مغزشان تقویت نمی­شود­. در نتیجه، مغز آن اتصالات ناکارآمد بین عصب ها را هرس می­کند و انرژی­اش را برای ساختن دیگر اتصالات و ایجاد مهارت­هایی دیگر در زندگی صرف می­کند.

این مثال، تفاوت بین سلول­های عصبی بین افراد بالغ و نوزادان تازه متولد شده را بیان می­کند. نوزادان با مغزی مانند یک پرده­ی نقاشی سفید و خالی متولد می­شوند. هر اتفاقی یک احتمال به حساب می­آید اما هیچ کجا اتصالات قوی ندارند. با اینکه، افراد بالغ، برخی ارتباط­های بین عصب­هایشان قطع شده است، اما آنها اتصالات خیلی قوی دارند که مهارت­های بخصوصی را ساخته اند.

و اکنون برای سرگرمی درباره­ی این موضوع صحبت کنیم که چطور این قطع ارتباط بین دو عصب نقش مهمی در ایجاد عادت­های جدید دارد.

جایگزین کردن عادت

 با هر عادتی که شما به وجود می­آورید ارتباط بین دو عصب ازبین می­رود، همانطور که گفته شد مغز شما شبکه­ی قدرتمندی از عصب­ها را برای کنترل رفتارهای شما ایجاد کرده است. هر چه بیشتر یک فعالیت را انجام بدهید، اتصالات بین عصب­ها قوی­تر و موثرتر می­شوند.

احتمالا شما هر روز رفتارها و عادتهایی بسیار قوی دارید. برای مثال، مغز شما دربرخی زمینه­ها بسیار فعال است مانند اینکه بخاطر داشته باشید که هر روز صبح دوش بگیرید یا یک فنجان قهوه درست کنید یا وقتی که خورشید طلوع می­کند پرده ها را کنار بزنید. یا هزاران عادت روزانه­ی دیگر. شما می­توانید از این ارتباطات قوی، نهایت بهره را ببرید و عادت­های جدیدی بسازید.

چگونه؟

سریع ترین راه برای ساختن عادت های جدید در زندگی، این است که بر روی عادت کنونی متمرکز شوید.

 

این مفهومی است با عنوان جایگزین کردن عادت زیرا شما یک عادت جدید را جایگزین عادت کنونی می­کنید. چون عادت کنونی در مغز شما بسیار قوی شکل گرفته است، اگر سعی کنید راه جدیدی را باز کنید، شما می­توانید یک عادت جدید را به این شبکه ی سریع و موثر عصب­ها به سرعت اضافه کنید. (توجه کنید، شما اولین نفری نیستید که این کار را انجام می دهد.)

نمونه هایی از این موضوع :

 برای این کار فقط جمله­ ی زیر را کامل کنید …

قبل/بعد { عادت کنونی } ، {عادت جدید } خواهم داشت.

در اینجا چند نمونه آورده شده است:

  • عادت مدیتیشن: پس از اینکه چای / قهوه صبحگاهی­ام را درست کردم، یک دقیقه به مدیتیشن می­پردازم.

 

  • عادت ورزش شنا رفتن: قبل از اینکه صبح­ها دوش بگیرم، ۱۰ بار برروی زمین ورزش شنا انجام می­دهم.

 

  • عادت نخ دندان : بعد از اینکه مسواک می­زنم ، دندان­هایم را با نخ دندان تمیز می­کنم.

 

  • عادت سپاسگزاری: قبل از اینکه اولین لقمه شام را بخورم، جمله ای برای اتفاقی که در آن روز بخاطرش سپاسگزار هستم را بیان می کنم.

 

  • عادت کار کردن با اینترنت: بعد از اینکه از وقت استراحتم برای ناهار برمی­گردم، به کسی که می­خواهم ببینمش ایمیل ارسال می­کنم.

 

  • عادت کش آمدن: پس از انجام آخرین مرحله از ورزش اسکات، عضلات پشت زانوهایم را می­کشم .

 

مجدد تکرار می­کنم، که چون عادت­های کنونی در مغز شکل گرفته­اند، عادت­های جدید بخوبی روی آنها قرار می‌گیرند. شما الگوها و رفتارهایی دارید که سالیان سال تقویت شده­اند. با متصل کردن عادت­های جدیدتان به این چرخه­ی شکل گرفته در مغز، احتمال اینکه به عادت­های جدید بچسبید را افزایش میدهید.

گام آخر

برای شروع، فهرستی از عادت­هایی که در حال حاضر هر روز دارید را بنویسید. (کارهای خسته کننده­ی روزمره را فراموش نکنید.) سپس، فهرست دیگری از عادت­هایی که می­خواهید داشته باشید بنویسید. در پایان، یک عادت را انتخاب کنید و در جستجوی بستر مناسبی که می­توانید آن را عملی کنید باشید.

نکته­ی پایانی، باید مطمئن باشید که عادت­هایی مناسب با توانایی­هایتان انتخاب کنید. رفتارهای جدیدتان در شروع کار باید کوچک باشند. بعدها می­توانید آنها را توسعه و گسترش دهید.

 

 در جایگزین کردن عادت هایتان موفق باشید!

 

نویسنده: جیمز کلیر – مترجم: الهام زمانیان

 

 

اشتراک گذاری:

5 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا ایمیلتون رو وارد کنید
دانلود فایل